“Mesi” stiže u Srbiju 5. februara

Film posvećem najboljem igraču Barselone Lionelu Mesiju premijerno će u Srbiji biti pušten u četvrtak 5. februara.

Film koji nosi jednostavni naziv “Mesi” svjetsku premijeru imao je krajem prošle godine u Španiji, iako je ljetos premijerno prikazan u Rio de Žaneiru, piše B92.

Postalo je jasno da je on Maradona našeg vremena već na kućnom snimku koji prikazuje šestogodišnjeg Mesija koji igra fudbal sa starijim momcima, na kome dribla njih trojicu, dobacuje loptu na teren, čeka trenutak, priprema se, šutira i postiže gol. Lionel Mesi kao da je rođen s fudbalskom loptom.

Stidljiv dečko iz siromašnog grada Rosaria, je zahvaljujući svojoj baki, kojoj šalje poljupce na nebu nakon svakog gola, dobio podršku da prati svoj san do kraja. Uprkos liječenju hormonima rasta, kako bi dostigao normalnu visinu, Mesi je postao najveći od svih – ali je ostao i dalje skroman i povučen. Te njegove osobine se mogu uzeti kao objašnjenje njegove ogromne popularnosti. Za Mesija kažu da je on čak brz i na usporenom snimku!

Film “Mesi” je režirao čuveni španski reditelj Aleks de la Iglesia, koji je inače poznatiji po modernim horor filmovima kao i filmovima fantastike.

“Ako ga poredimo s Kristijanom Ronaldom, koji je šarmantan, zgodan momak i koji uživa u svoj svojoj slavi i glamuroznom životu zvezde, vidjećemo jednog potpuno različitog čovjeka. Mesi nije takav. Јedino što on želi je da igra fudbal i to je jezik kojim on govori. A upravo je to ono što me je motivisalo i zbog čega sam želio da napravim film o njemu”, rekao je de la Iglesia.

“Bez obzira da li ste ljubitelj FK Barselona ili samo volite priče o ljudima koji su dobri u onome što rade, film ‘Mesi’ vas neće ostaviti ravnodušnim”, stoji u opisu filmske distributerske kuće MCF MegaKom Film koja je zvanični pokrovitelj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *