Mladi fudbaleri iz Trnove ambasadori Ugljevika

Ekipa škole fudbala “Trnova” učestvovala je na sedmom po redu međunarodnom turniru “Izola 2015” u Sloveniji.U konkurenciji dječaka rođenih 2003. godine i mlađih (U12), fudbaleri iz Trnove osvojili su 3. mjesto. Ekspedicija iz Trnove, koja je brojala 21 člana, za Sloveniju je krenula u petak 24.04.2015. godine u 12:00h, a u Izol stigla u večernjim satima.

Turnir se igrao 25.04. na 3 terena. Ekipa je u nedelju posjetila Portorož, a u povratku i Ljubljanu, gdje su mladi fudbaleri imali  topao doček od naših ljudi koji žive i rade u Sloveniji. Što se tiče samog turnira i konkurencije na turniru  dovoljno je reći da su  učesnici turnira trenutno dvije najbolje ekipe u Sloveniji u tom uzrastu (Kopar i Domžale).

Domžale je ekipa koja je  osvojila turnir u Italiju u konkurenciji U12 na kome je učestvovalo 100 ekipa, u takvoj konkurenciji dječaci iz škole fudbala “Trnova” uspjeli su osvojiti 3. mjesto i pokazati da se mogu ravnopravno nositi sa dječacima koji treniraju u daleko boljim uslovima. O tome najbolje govori činjenica da su po završetku turnira dobili pozivnicu da učestvuju i naredne godine. Dječaci iz škole fudbala “Trnova” na pravi način su predstavili Trnovu i opštinu Ugljevik, i to ne samo na terenu već i izvan njega.

I još jednom se pokazalo da škola fudbala “Trnova” ima svijetlu budućnost da izbaci još nekog “Mihaila Ristića” koji će pronositi slavu škole fudbala, Trnove, a i cijelog našeg kraja. Sve ovo ne bi mogli realizovati da nismo naišli na podršku opštine Ugljevik, fudbalskog kluba “Partizan” iz Donje Trnove kao i samih roditelja koji su zajedničkim snagama uspjeli da realizuju odlazak na ovaj turnir. Svima njima se zahvaljujemo kao i našim prijateljima iz RedStarSporta koji su takođe pružili nesebičnu pomoć da se naše ideje realizuju. Nadamo se da smo opravdali povjerenje svih onih koji su nam pomogli i trudećemo se i dalje da na pravi način vraćamo na ukazano povjerenje, izjavio je Velibor Vujić trener Omladisnke škole fudbala “Trnova”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.