Na “Drinskoj regati” očekuje se do 300 plovila

Predstavnici opština Zvornik i Mali Zvornik i grada Loznica pozvali su stanovnike s obje strane Drine da u subotu, 1. avgusta, učestvuju u “Drinskoj regati” koja ove godine plovi pod sloganom “Drina je samo jedna”.

Zamjenik načelnika opštne Zvornik Bojan Ivanović rekao je da je interesovanje za regatu veliko i da se, prema najavama, očekuje između 250 i 300 plovila.

“Ovo je jedan od najljepših načina da promovišemo našu rijeku, našu prirodu, ali i naše gradove i da pri tome uživamo u onome što rijeka Drina pruža svima koji zaplove njom”, rekao je Ivanović na konferenciji za novinare održanoj na obali Drine, u blizini Banje Koviljače.

On je pozvao ljubitelje rijeke, regate i druženja da učestvuju da bi ovaj događaj bio još masovniji.

Ivanović je napomenuo da će po završetku regate biti obezbijeđen transport za čamce do Zvornika i autobuski prevoz za učesnike sa plaže u Donjem Šepku.

Član Gradskog vijeća Loznica Dejan Stalović rekao je novinarima u Banji Koviljači da je osnovni cilj organizacije regate promocija turizma i turističkih destinacija kojima obiluje ovaj kraj.

Stavilović je naveo da su pripreme za regatu završene i istakao da je obuhvaćen i bezbjednosni aspekt, koji je veoma važan.

“Angažovana će biti dva sanitetska vozila Doma zdravlja Loznica, te saobraćajna i pogranična policija, a za bezbednost učesnika na čamcima brinuće se ronioci”, naglasio je Stalović.

On je dodao da će velika pažnja biti posvećena i ekologiji i pravilima regate.

“Svi koji budu na čamcima dobiće pravila kojih bi trebalo da se pridržavaju, kao i kese za odlaganje otpada, jer se svi moramo truditi da čuvamo ono što je u našem kraju dragoceno, a to su čistoća reke Drine i njenog priobalja”, rekao je Stalović.

Zamjenik predsjednika opštine Mali Zvornik Bogdan Dukić istakao je da je specifičnost regate to što je organizuju tri grada – Zvornik, Mali Zvornik i Loznica.

“To daje poseban smisao ovom događaju. Drina je rijeka koja spaja i opštine i ljude i svi mi koji živimo sa obe njene strane tako se i ponašamo”, rekao je Dukić.

“Drinska rekata” kreće u 10.00 časova sa plaže u Malom Zvorniku. Ići će stazom dugom 25 kilometara, a planirano je da oko 14.00 časova stigne do cilja, odnosno Žićine plaže.

Učesnike na kraju regate očekuje tradicionalni vojnički pasulj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *