Na području Bijeljine više prijavljenih nego odjavljenih radnji

BIJELJINA, Na području grada Bijeljina u prošloj godini prijavljene su 293, a odjavljene 222 zanatsko-preduzetničke radnje, čime je nastavljen trend većeg broja prijavljenih nego odjavljenih radnji, saopštilo je zanatsko-preduzetničko udruženje „Preduzetnik“ iz ovog grada.

„Posebno raduje podatak da je u strukturi djelatnosti ova razlika najviše izražena u zanatstvu, gdje je prijavljeno 77, a odjavljene su 43 radnje“, navodi se u saopštenju.

U Udruženju „Preduzetnik“ vjeruju da su ovi podaci rezultat defiskalizacije koja je u toku u zanatskim djelatnostima.

„Ovo je konkretan i nepobitan dokaz naše permanentne i argumentovane tvrdnje da su preduzetništvu potrebne olakšice i podsticaji kojih još nema u potrebnom obimu“, navode u „Preduzetniku“.

U Udruženju očekuju da će u ovoj godini sve nadležne institucije uvidjeti potrebu i nastaviti proces uvođenja olakšica i rasterećenja privrede radi stvaranja što povoljnijeg poslovnog ambijenta.

U „Preduzetniku“ očekuju da će povećanje broja prijavljenih u odnosu na odjavljene radnje i u narednom periodu biti trend koji će iz godine u godinu biti sve izraženiji. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.