Nacionalni Erasmus+ informativni dan u BiH

BANJA LUKA – Nacionalni Erasmus+ informativni dan u BiH biće održan danas na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Cilj događaja je promocija mogućnosti u okviru Erasmus+ programa, s posebnim naglaskom na predstavljanje novog poziva za dostavu projektnih prijedloga u oblasti visokog obrazovanja, uključujući projekte jačanja kapaciteta u visokom obrazovanju, međunarodne kreditne mobilnosti, zajedničke master programe, Žan Mone aktivnosti, te ostale mogućnosti u oblasti visokog obrazovanja.

Događaj je osmišljen kako bi predstavio ključne dijelove Erasmus+ programa raznim korisnicima u oblasti visokog obrazovanja, uključujući visokoškolske ustanove, studente, nadležna ministarstva i druge aktere.

Tokom jednodnevnog događaja, očekuje se doprinos različitih aktera kako bi se potaknula rasprava te podstakao razvoj projektnih prijedloga.

Događaj bi trebao promovirati Erasmus+ program, jačanje saradnje i veza između visokoškolskih ustanova i drugih relevantnih aktera u BiH.

Erasmus+ je program EU za obrazovanje, osposobljavanja, mlade i sport. Njegova primjena počela je 1. januara ove godine i zamjenjuje trenutne finansijske programe koji vodi Evropska komisija u oblasti obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, uključujući i Program za cjeloživotno učenje (Erasmus, Comenius, Leonardo, Grundtvig i Transversal), Mladi u akciji i druge međunarodne programe uključujući i Jean Monnet i Erasmus Mundus.

Erasmus+ program traje od 2014. do 2020. i podržava aktivnosti u oblasti obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u svim sektorima cjeloživotnog učenja, uključujući visoko obrazovanje, dodatno obrazovanje, obrazovanje odraslih, škole i aktivnosti mladih, najavljeno je iz Nacionalne Erasmus+ kancelarije u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *