Najbolja rakija od malina

UGLJEVIK – Rakija od malina, proizvođača “Braća Tomašević” iz Prijepolja, dobitnik je Velike zlatne medalje na Trećem Međunarodnom festivalu šljive i voćnih rakija, koji je održan u Ugljeviku.

Treći Međunarodni festival šljive i voćnih rakija, koji je okupio 30 izlagača iz zemlje i regiona i svih relevantnih proizvođača šljive i proizvoda od voća, zatvoren je danas predavanjem o temi “Proizvodnja vrhunskih kvalitetnih domaćih rakija”.

Predavanje je održao profesor Ninoslav Nikićević koji je prethodno ocjenjivao 65 uzoraka rakije.

“Najviše je bilo uzoraka šljivovice i veoma sam zadovoljan svakom od njih. Uslovi za ocjenjivanje bili su više nego dobri, baš kao i organizacija Festivala”, rekao je Nikićević.

Cilj Festivala je promovisanje domaćih proizvoda, ali i uspostavljanje kontakata sa većim trgovinskim centrima i hotelijerima u regionu, radi ostvarivanja saradnje.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik, Milorad Jovičić, u ime organizatora, ocijenio je ovogodišnji Festival kao izuzetno uspješan.

“Sajam je opravdao očekivanja, a u narednom periodu potrudićemo se da ga podignemo na još veći nivo s ciljem unapređenja prerađivačkih kapaciteta. Svi uzorci rakije koji su dostavljeni zadovoljavaju potreban kvalitet”, rekao je Jovičić.

U kulturnom dijelu programa učestvovali su harmonikaši Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika, koji su nastupom zatvorili dvodnevnu manifestaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.