Nova zgrada Centra za socijalni rad?

Još iz 2010. godine pokrenuta je inicijativa za izgradnju nove zgrade Centra za socijalni rad i Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama. O ovome je na Sjednici gradskog parlamenta usvojena i odluka ali realizacije još uvijek nema.

 

Iz gradske uprave je najavljivano da bi se iz planiranog kreditnog zaduženja u visini od 5 miliona maraka dio novca trebao izdvojiti i za izgradnju nove zgrade Centra za socijalni rad. Međutim, iako je projekat gotov i prošao je sve revizije i procedure, novca za realizaciju do danas nema.

U Centru za socijalni rad ističu da za sada imaju samo nagovještaj da će se u realizaciju ovog projekta ući naredne godine, ali priznaju da dinamiku posla određuje gradska uprava iz koje dodaju da još uvijek nisu obezbjedili kreditna sredstva.

Planom je predviđeno da novi centar bude izgrađen na istoj lokaciji, jer se nalazi u blizini centra grada gdje su smještene sve glavne institucije, a i korisnicima je ova adresa prepoznatljiva. Međutim, do novog kreditnog zaduženja grada i realizacije ovog projekta je na čekanju.

 

 

Izvor: ntv Arena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.