Novi rekord biblioteke, 2.250 građana učlanjeno u jednom danu

U Narodnu biblioteku „Filip Višnjić” u Bijeljini tokom jučerašnjeg dana učlanjeno je 2.250 građana, što je apsolutni rekord učlanjenih u biblioteku u toku jednog dana!

 

Povodom obilježavanja dana Narodne biblioteke “Filip Višnjić” u Bijeljini, organizovan je popust od 70 odsto tako da su osobe starije od 65 godina, penzioneri, studenti i srednjoškolci umjesto 10 KM, platili članarinu 3 KM, za učenike osnovnih škola članarina je bila 1 KM, dok su ostali građani uštedjeti 15 KM, umjesto 20 KM članarina je iznosila 5 KM.

Јovan Cvjetković, direktor Narodne biblioteke, podsjetio je da je 2012. godine učlanjeno više od 1.100 građana na dan biblioteke, dok je prošle godine više od 2.000 građana iskoristilo ovaj popsut. Naglasio je da je ovo potvrda da Bjeljinci vole da čitaju, ali i da podržavaj usvoju biblioteku.

Bijeljinska biblioteka prošle godine imala je 5.300 članova. Uprkos konstantnom smanjenju budžeta za materijalne troškove, donacijama preduzeća i pojedinaca uspijevaju da obogaćuju knjiški fond i tako zadovolje sve potrebe korisnika.

Biblioteka posjeduje skoro100.000 naslova. Osim bibliotečke aktivnosti i promocija najnovijih književnih djela, često organizuju književne i pjesničke radionice, imaju aktivan internet klub i čitaonicu francuskog jezika.

Narodna biblioteka brine i obogatom zavičajnom fondu,a u vlasništvu ima brojne rijetke, stare knjige koje su digitalizovane i dostupne u elektronskom izdanju.

U velikoj sali biblioteke, večeras će se održati promocija knjiga “Let” i “Ovo nije veselo mesto”, autora Vladimira Arsenijevića.

Promocija će se održati u 18:00h časova. Ulaz slobodan.

 

 

Izvor: Bijeljina Danas/rtrs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *