Obavljena dodjela žrijebnih pozicija

BANJALUKA – U Banjaluci je danas obavljena javna dodjela žrijebnih pozicija u biračkim odborima za 36 ovjerenih političkih subjekata, koliko ih je registrovano za učešće na predstojećim izborima u Izbornoj jedinici Banjaluka.

Predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Banjaluka Aleksandar Radeta rekao je novinarima nakon dodjele žrijebnih pozicija da je ova komisija na 266 biračkih odbora sa 1.306 članova tih odbora i isto toliko zamjenika članova složila pozicije za registrovane političke subjekte koji mogu popunjavati svojim članovima te odbore.

“Politički subjekti su sada dužni da nam dostave u roku od sedam dana prijedloge svojih članova za biračke odbore i mi ćemo na osnovu tih prijedloga sve to uklopiti. Ona lica koja zadovoljavaju uslove i koja će proći obavezne obuke radiće na izborima u oktobru”, naveo je Radeta.

Prema njegovim rječima, GIK može popunjavati biračke odbore samo na osnovu žrijeba političkih subjekata u Centralnoj izbornoj komisiji, a CIK je odredio i omjer koliko politički subjekat može da daje članova u biračke odbore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.