Održan godišnji koncert KUD Šamac

ŠAMAC – U Šamcu je u organizaciji lokalnog Kulturno-umjetničkog društva održan godišnji koncert na kojem su učestovala kulturno-umjetnička društava iz Broda, Kožuha, Crkvine, Obudovca i Šamca.

Predsjednik KUD “Šamac” Mladen Radović rekao je da je ovo prvo predstavljanje KUD-a nakon katastrofalnih poplava. “Nakon poplava, čim su uslovi dozvolili, društvo je svoj rad pokrenulo u julu. Želja nam je bila da nastavimo sa druženjem i da održimo godišnji koncert kao i svake godine”, kaže Radović.

Radović je rekao da je mali prostor u hotelu “Plaža” u kojem je održana ova manifestacija, ali da je bitno da je nastavljeno druženje i predstavljanje KUD-ova.

Umjetnički koreograf u KUD “Šamac” Stana Nagradić istakla je da je koncert pripremljen sa KUD-ovima koji su za vrijeme i poslije poplave bili uz kolege iz Šamca.

“Ovo je vid zahvalnosti za sve što su učinili za nas, a i početak budućih aktivnosti”, kaže Nagradićeva.

Ona je podsjetila da KUD “Šamac” već ima ponude za putovanja u Njemačku i Francusku, učešće na festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Predsjednik KUD “Duško Trifunović” iz Broda Mira Marić rekla je da su članovi ovog društva došli u Šamac da pomognu kolegama i da bi se nastavila dosadašnja dobra saradnja.

Na godišnjem koncertu u Šamcu predstavila su se KUD “Duško Trifunović” iz Broda, “Miloš Kupres” iz Kožuha, “Posavina” iz Crkvine, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Obudovca i lokalni KUD “Šamac”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.