Održan seminar iz oblasti ehokardiografije

BANJALUKA – U Klinici za kardiovaskularne bolesti Univerzitetske bolnice-Kliničkog centra Banjaluka održan je seminar iz oblasti ehokardiografije, čime je nastavljena kontinuirana edukacija i usavršavanje zaposlenih ove zdravstvene ustanove, ali i drugih ustanova.

“Ova tema je izabrana iz razloga što je danas, kada je gotovo rutina stavljanje stentova u krvne sudove srca, veoma važno izabrati metodu koja na objektivan način omogućuje odabir pacijenata za ovu intervenciju u skladu sa medicinskom strukom”, saopšteno je iz Univerzitetske bolnice-Kliničkog centra Banjaluka.

Seminaru su prisustvovali kardiolozi iz bolnica Republike Srpske, kao i ljekari iz Klinike za kardiovaskularne bolesti Unverzitetske bolnice-Kliničkog centra Banjaluka.

Seminar iz oblasti stres ehokardiografije pod nazivom “Zašto je ova metoda izbor u postavljanju indikacija i kontroli bolesnika poslije miokardne revaskularizacije?” održao je akademik Miodrag Ostojić.

“Održavanjem ovog seminara nastavljamo sa kontinuiranom edukacijom i usavršavanjem zaposlenih, podstičemo ne samo naše zaposlene, nego i kolege iz drugih ustanova da maksimiziraju mogućnost obuke, učenja i razvoja, da prihvataju promjene i budu otvoreni za nove inicijative”, navode iz Univerzitetske bolnice-Kliničkog centra Banjaluka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.