Održano “Veče frankofonije”

U organizaciji Narodne biblioteke “Filip Višnjić” i Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Bijeljini sinoć je održano “Veče frankofonije” na kojem je 35 učenika pjevalo na francuskom, te recitovalo dječije pjesmice, ali i stihove poznatih francuskih pjesnika.

 

“Veče se održava u okviru većeg projekta u koji je uključena škola `Vuk Karadžić` – projekat o preduzetničkom poslovanju, pa će učenici podijeliti i takozvane turističke vodiče kojim se građani mogu upoznati zašto bi bilo dobro posjetiti Francusku”, rekla je novinarima nastavnica francuskog jezika Ljiljana Milošević.

Ona je istakla da su učenici veoma zainteresovani za ovakve aktivnosti, te da je veliki broj njih želio da učestvuju u nesvakidašnjoj priredbi.

“Osim dječijih pjesmica, učenici govore stihove, citate i izreke Viktora Igoa, te stihove Žaka Prevera, a  digran je i odlomak iz `Malog Princa`”, rekla je Miloševićeva.

Na ovoj večeri, posvećenoj poštovaocima i ljubiteljima francuskog jezika, kulture i književnosti, čule su se i popularne francuske pjesme.

Direktor Narodne biblioteke “Filip Višnjić” Bijeljina Jovan Cvjetković rekao je da je ova biblioteka organizovala i besplatne kurseve francuskog jezika u prethodnom periodu, te da vjeruje da će ova aktivnost uskoro biti obnovljena za članove Biblioteke.

“I mi smo se večeras pridružili obilježavanju Međunarodnog dana frankofonije sa Osnovnom školom `Vuk Karadžić` iz Bijeljine. Imali smo priliku da vidimo i prethodnih godina da ova škola organizuje i daje mnogo pažnje ovom danu i njegovanju francuskog jezika, svjetskog jezika koji zavređuje i veliku pažnju”, rekao je Cvjetković.

On je dodao da vjeruje da će veliki broj mladih na području Bijeljine i Semberije i u narednom periodu nastaviti da njeguje ovaj svjetski jezik.

“Veoma smo zadovoljni da se Osnovna škola `Vuk Karadžić` odazvala našem pozivu da zajedno organizujemo ovo veče, za sve građane Bijeljine i Semberije”, rekao je Cvjetković.

 

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.