Oprez, klizavi kolovozi!

BANJALUKA – Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja, a vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, ponegdje uz jake udare vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Magle mjestimično ima na području Semberije, a na dionicama u usjecima mogući su odroni, pa se vozačima savjetuje opreznija i sporija vožnja, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog radova na dionici puta Kostajnica-Kozarska Dubica u mjestu Vrioci na snazi je obustava saobraćaja, koji se preusmjerava na privremenu obilaznicu.

Saobraćaj se preusmjerava na privremene obilaznice zbog sanacije mostova Petlja, Paljevac i Balkana na magistralnom putu dionica Rogolji-Mrkonjić Grad-Jezero.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na dionicama puteva Karanovac – Crna Rijeka i Karanovac – Mitrovići je zbog izvođenja radova usporeno odvijanje saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Na magistralnom putu Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj Vukosavlje – Karuše na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac -Rudanka do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja uz obustave saobraćaja od 15 minuta na svaki puni čas od 7.00 do 17.00 časova.

Zbog deminiranja terena na dionici puta Doboj – Tuzla u mjestu Stanić Rijeka od 8.00 do 15.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja.

U toku je izgradnja mosta u mjestu Tekućica, zbog čega se saobraćaj se preusmjerava na dionicu puta Doboj /Poljice/ – Stanić Rijeka.

Jaka kiša otežava jutros saobraćaj u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima FBiH, na području Glamoča pada ledena kiša, a u većem dijelu FBiH poteškoće vozačima pričinjavaju jaki udari vjetra. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama, gdje se izvodi sanacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.