Otvoren konkurs za izbor pete generacije m:stipendista

“Stipendije za budućnost” je naziv konkursa kojim kompanija “m:tel” i ove godine, kao i prethodne četiri, poziva najbolje studente fakulteta elektrotehnike i informacijskih tehnologija da se prijave i postanu m:stipendisti pete generacije.

Konkurs je objavljen 14. novembra i ostaje otvoren 30 dana od dana objave, a pravo da se na njega prijave imaju svi studenti završne godine i apsolventi prvog ciklusa studija sa prosjekom ocjena iznad 8, koji nisu obnovili nijednu godinu studija tokom studiranja.

Konkurs se odnosi na studente elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Sarajevu, kao i Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Fakulteta strojarstva i računarstva u Mostaru, te Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.

Novih 25 talentovanih studenata će se pridružiti svojim kolegama koji su prethodne 4 godine imali priliku da postanu stipendisti kompanije “m:tel”. Oni će dobijati mjesečni iznos stipendije od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija. Kompanija “m:tel” svojim stipendistima obezbjeđuje i stručnu praksu u kompaniji u trajanju od mjesec dana, kao i stručno lice koje će imati ulogu mentora studentu u toku obavljanja prakse.

Ono što ovaj konkurs čini posebnim jeste što se pri izboru najboljih studenata uzima u obzir i njihovo učestvovanje u međunarodnim stručnim i naučnim takmičenjima, te posjedovanje međunarodno priznatih sertifikata iz oblasti koja je predmet studiranja. Takođe, osvojene nagrade u oblastima koje nisu predmet studija, kao što su kultura, umjetnost i sport, te angažman u humanitarnim akcijama, odnosno društveno odgovornim projektima, jedna je od dodatnih kategorija koje mogu imati uticaj na konačnu listu najboljih studenata.

Kompanija “m:tel” konstantno i posvećeno ulaže u prijateljstva sa mladim i talentovanim ljudima, kako bi ih podržala na njihovom putu ka što uspješnijoj i boljoj budućnosti.

Više informacija o m:stipendijama na www.mtel.ba/mstipendije ili putem mejla minfo@mtel.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.