Otvoren rekonstruisani hotel „Hercegovina“

BANJALUKA, Zdravstveno–turistički centar „Banja Vrućica“ kod Teslića otvorio je renovirani hotel „Hercegovina“, za čiju je rekonstrukciju uloženo 600.000 KM.

Rekonstrukcija, koja je počela u decembru, obuhvatila je zamjenu kompletne vodovodna i kanalizacione mreže, postavljanje nove sanitarije u kupatilima i novi namještaj, a gostima je sada na raspolaganju 171 ležaj u 69 soba, saopšteno je iz ovog zdravstveno–turističkog centra.

Vršilac dužnosti generalnog direktora „Banje Vrućice“ Aleksandar Radošević rekao je da je ovaj hotel veoma značajan zdravstveni objekat u kojem brojni gosti provode svoju kardiovaskularnu i fizijatrijsko-reumatološku rehabilitaciju, zbog čega je bilo veoma značajno provesti njegovu rekonstrukciju.

„Hotel `Hercegovina` je veoma bitan i zbog činjenice što u njemu svoju rehabilitaciju provodi najveći broj gostiju koji u `Banji Vrućici` borave na bazi zdravstvenog programa posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, te Udruženja penzionera“, rekao je Radošević.

Direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Darko Tomaš istakao je dobru saradnju sa „Banjom Vrućicom“, naglasivši da je ova banja dobar primjer i za druge zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *