Otvoren sajam pčelarske opreme, zdrave hrane i korparstva

U Šamcu je danas otvoren 6. sajam pčelarske opreme, zdrave hrane i korparstva pod nazivom “Dobrodošli u Posavinu”, koji je okupio 48 izlagača sa područja bivše Јugoslavije.

Sajam je otvorila Nada Јovanović, direktor Turističke organizacije Republike Srpske, koja je istakla značaj ovakvih manifestacija za turizam u Srpskoj.

“Ova manifestacija napredovala je u protekle dvije godine i ja bih je nazvala velikim posavskim sajmom zdravlja”, kaže Јovanovićeva.

Ona je naglasila da je najvažnije da izlagači svoje proizvode prodaju i da se manifestacija omasovi dolaskom većeg broja turista.

Direktor Turističke organizacije Šamac Mladen Radović kaže da je želja da sajam preraste u regionalnu manifestaciju.

On ističe da akcenat treba staviti na proizvođače meda i korpare, jer je ovaj kraj nekada bio drugi proizvođač pletenih proizvoda u Evropi.

“Očekujemo podršku resornog ministarstva, Turističke organizacije Republike Srpske i opština u regionu i da izađemo sa turističkim paketom pred cijeli svijet”, kaže Radović.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić izrazio je zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja izlagača.

“Srećan sam što ovo područje nakon majskih poplava dobija podršku, koju na realan način treba pretočiti u razvoj i izvor novih radnih mjesta”, rekao je Minić.

Broj učesnika sajma ove godine veći je za 15 u odnosu na 2013. godinu.

Organizator sajma je Turistička organizacija Šamac u saradnji sa opštinom, a pokrovitelj je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.