Paketići iz Langenhagena za djecu u Brocu i Jelazu

Kao i prethodnih godina, nevladina organizacija „Pomoć za mlad život“ koja djeluje u bratskim gradovima Langenhagenu i Bijeljini obezbijedila je novogodišnje paketiće za djecu u Semberiji.

 

Ovaj put paketiće je dobilo pedeset mališana iz Broca i Jelaza koji su pretrpjeli teške traume zbog prošlogodišnjih poplava.

Predsjednik “Pomoći za mlad život” Željko Dragić je bio spriječen da prisustvuje podjeli paketića, pa je u ime ove organizacije Aleksandar Kapetina podsjetio da ova organizacija već osamnaesti put poklanja paketiće djeci u Bijeljini, a da svake godine obraduju djecu iz drugog mjesta:

– Ove godine smo u dogovoru sa Gradskom upravom Bijeljine odlučili da uljepšamo novogodišnje praznike djeci iz sela koja su bila poplavljena. Ovo nije jedini način na koji povezujemo ljude iz Bijeljine i Langenhagena – svake godine organizujemo razmjenu posjeta mladih iz dva grada, pri čemu u Langenhagen putuju uglavnom mladi iz socijalno ugroženih porodica, obezbijedili smo nekoliko učeničkih stipendija, organizovali smo prikupljanje pomoći za poplavljena područja 2010. i 2014. godine. Tako prevazilazimo granice i stvaramo prijateljstva, što je i glavni cilj ove organizacije, zaključio je Kapetina.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da je organizacija „Pomoć za mlad život” začetnik saradnje između Langenhagena i Bijeljine koja je krunisana bratimljenjem dva grada, a da su ovakve i slične akcijedokaz da je dugogodišnje prijateljstvo između gradova-pobratimaistinsko:

– Naše bliske veze su, pored administracijaiinstitucija lokalnih samouprava, zaživjele iizmeđu ljudi, što smo i željeli kada smo započeli naše kontakte.Pažnja koju „Pomoć za mlad život” poklanja mladim ljudima nam daje garanciju da će te veze ostati prijateljske i u budućnosti, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

 

 

Izvor: sobijeljina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *