PD “Semberija” i “Sava” uspješno realizuju poslove

Realizacija ugovora koji su početkom ove proizvodne sezone potpisali Poljoprivredno dobro PD “Semberija” i “Sava Semberija” počela je predajom prvih količina graška u ovu bijeljinsku prehrambenu industriju, rečeno je Srni u ove dvije agro-kuće.

 

Žetva graška, zasijanog na 30 hektara u PD „Semberija” počela je, teče dosta dobrom dinamikom, a prvi rezultati koji se odnose na rani kvalitet ove vrste povrća garantuju proširenje i stabilniju saradnju dvije firme, od kojih jedna zadovoljava sve standarde proizvodnje, a druga prerade povrća na domaćem terenu.

„Ovo su prve količine za PI `Sava Semberija`, imali smo mali zastoj zbog kombajna, ali prvi rokovi berbe graška sa prvih 13 hektara biće zadovoljeni već danas-sutra”, rekla je tehnolog u PD „Semberija” Slobodanka Marković.

„Sava Semberija” se u prethodnom periodu suočavala sa problemom obezbjeđivanja sirovine isključivo zbog neispoštovanih ugovora sa proizvođačima, te im je saradnja sa PD „Semberijom” i proizvodnjom graška na otvorenim površinama ovog dobra, kako kažu, garant stabilnijeg posla.

„Zadovoljni smo proizvodnjom sirovine u ovom dobru, ispoštovano je sve što smo dogovarali, a vjerujem da će i prinosi biti dobri”, rekla je direktor Prehrambene industrije „Sava Semberija” Jagoda Krsmanović.

PD „Semberija” će sa 70 hektara oraničnih površina za PI „Sava Semberija”, osim 30 hektara zasijanih graškom, nakon proizvodne sezone ispručiti i ugovorenu boraniju, papriku, cveklu i patlidžan.

 

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *