Počela ispruke rude »Alumini«

MILIĆI – Kompanija “Boksit” iz Milića danas je počela isporuke rude boksita zvorničkoj Fabrici glinice “Alumina” nakon 25 dana prekida zbog novogodišnjih i božićnih praznika, kao i otežanih uslova rada.

Predsjednik milićke Kompanije Rajko Dukić rekao je Srni da su u “Boksitu” ranije deponovane značajne količine rude, što je garancija da će isporuke strateškom partneru u Zvorniku tokom januara i februara biti redovne, po dinamici koja je predviđena ugovorom.

Prema njegovim riječima, to znači da rad Fabrike sigurno neće biti doveden u pitanje zbog nedostatka rude, niti će Kompanija “Boksit” biti u problemu da obezbijedi količine koje je ugovorila.

“Nadam se da smo startovali dobro i da ćemo ove godine u cijelosti izvršiti ne samo ugovor sa `Aluminom`, nego sve ugovore koje imamo potpisane i koje ćemo potpisati, odnosno poslovni plan koji je vrlo ambiciozan”, rekao je Dukić.

Dukić i predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Mile Matić potpisali su u novembru prošle godine ugovor o kupoprodaju rude boksita za 2015. godinu, vrijedan 30 miliona KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.