Počeo teniski čelendžer turnir

BANJALUKA – Teniski čelendžer turnir “Banjaluka 2014”, koji se igra za nagradni fond od 75.000 dolara, odnosno 100 ATP bodova, počeo je danas na terenima Teniskog kluba “Mladost” u Banjaluci.

Prvi nosilac je Slovenac Blaž Rola, koji trenutno zauzima 88. mjesto na ATP listi, a u krug favorita ulazi i teniser iz Srbije Viktor Troicki, koji će prvi meč na Čelendžeru “Banjaluka 2014” igrati sutra protiv Nikole Mektića iz Hrvatske.

Troicki je rekao novinarima da ga za Banjaluku vežu veoma lijepe uspomene, ističući da je ovo prvi malo veći turnir gdje je shvatio da se može boriti sa bolje rangiranim igračima.

On je podsjetio da je 2005. godine igrao finale u Banjaluci. “Posljedni put sam bio u Banjaluci prije par godina. Sa Noletom /Novakom Đokovićem/ sam igrao egzibicioni meč, što je bilo fenomenalno, ljudi su prijatni i druželjubivi i uvijek nas dočekaju lijepo. Osećam se super ovdje, kao kod kuće”, rekao je Troicki.

Govoreći o planovima za naredni period, Troicki je istakao da ove godine planira da uđe u prvih 100 tenisera.

On je naveo da je, nakon suspenzije i nepravde koja mu je učinjena, izašao definitivno jači, sa više želje, volje i motivacije da dokaže da može još bolje, naglašavajući da ima veliku podršku kolega, pogotovo Novaka Đokovića, koji je sve vrijeme bio uz njega.

Direktor čelendžer turnira “Banjaluka 2014” Milan Radaković rekao je da je ovo jedan od najjačih turnira do sada u Banjaluci.

On je dodao da je ovo 13. ATP čelendžer sa nagradnim fondom od 75.000 dolara, da je turnir kvalitetan i da nastupaju vrhunski teniseri. “Nastupaju dobri teniseri, biće zanimljivih mečeva i publika će imati šta da vidi”, rekao je Radaković.

Pokrovitelji čelendžera, koji se završava 14. septembra, su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Banjaluka, a generalni sponzori su kompanije “Lanako” i “M:tel”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.