Počinje Jelen Demofest!

Izložbom fotografija i pres-konferencijom dobrodošlice, zvanično je otvoren sedmi Jelen Demofest, koji će biti održan od 17. do 19. jula u Banjaluci.

Organizatori Demofesta iskoristili su priliku da još jednom predstave program festivala, a pored već tradicionalno vrednih festivalskih nagrada (snimanje albuma, binska oprema, instrumenti…), novitet je i besplatan festivalski taksi, te humanitarni aspekt Jelen Demofesta podstaknut nedavnim katastrofalnim poplavama. Naime, organizovana je akcija prikupljanja dobrovoljnih donacija, sa ciljem da se, kako je navedeno, pomogne najmlađima.

 

“Ulaznica na sedmi Jelen Demofest će iznositi simboličnu donaciju za svaki dan festivala. Svi posetioci festivala su pozvani da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu saniranje štete u poplavljenim područjima. Sa ciljem da se pomogne najmlađima, tokom festivala će se prikupljati knjige (ulaznica za prvo veče), školski pribor (ulaznica za drugo veče) i igračke (ulaznica za treće veče)”, rekli su organizatori.

Kako je Pressu potvrđeno, ulaz na Kastel neće biti moguć bez pomenutih donacija.

Pored 30 takmičarskih bendova koji će da se bore za vredne nagrade, ovogodišnji Demofest donosi i bogat revijalni program, kao i propratne dnevne aktivnosti, u vidu prezentacija, izložbi i radionica.

Prvo veče na Kastelu otvoriće švedski sastav Dismissed, i to već od 20:30. Nakon njih, publici će da se predstavi prvi deo takmičarskih bendova (od 21 do 22:30), dok će u revijalnom delu da nastupe Smoke Shakers, Hladno Pivo i Guano Apes.

Drugi dan takođe je bogat dnevnim događajima koji će biti realizovani u Domu omladine, a na Kastelu će od 20:30 da nastupi još jedan bend iz Švedske, Whats Left of the Sun. Sledi takmičarski deo festivala, da bi binu od 22:30 preuzeo bend Kontradikshn, a odmah nakon njih, Eyesburn i Max Romeo.

Treći i poslednji dan ovogodišnjeg Jelen Demofesta obeležiće promocije i predavanja u Domu omladine u dnevnim terminima, te finalno takmičarsko veče na Kastelu koje počinje u 21 čas. Proglašenje pobednika najavljeno je za 22 sata, nakon čega će da nastupe bendovi M.O.R.T., Urban & 4 i The Brand New Heavies.

Više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu Jelen Demofesta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.