Podrška reformskim procesima u Republici Srpskoj

BANJALUKA, Potpredsjednik Svjetske banke za Evropu i centralnu Aziju Laura Tak u razgovoru sa ministrom finansija Republike Srpske Zoranom Tegeltijom pozitivnim je ocijenila reformske procese Vlade Srpske i istakla da će ova banka finansijski podržati te aktivnosti.

Tegeltija je u Vašnigtonu razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke koji su posebnu pažnju obratili na program „Zajam za razvojne politike“, a koji nije ratifikovan u parlamentu BiH, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Ovaj program nije ratifikovan, uprkos činjenici da su u prethodne tri godine vlade Srpske i Federacije BiH ispunile veoma zahtjevne reformske procese koji su podržali i entitetski parlamenti.

Predstavnici Svjetske banke su spremni da preduzmu neophodne aktivnosti i mjere da se slične blokade ne bi ponavljale u narednom periodu.

Oni su izrazili očekivanja da će ratifikacija navedenog programa biti ponovno na dnevnom redu Parlamentarne skupštine BiH najkasnije u narednih mjesec dana, navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *