Podrška Srbije unapređenju agrara Srpske

NOVI SAD- Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je danas u Novom Sadu da će Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije pružiti maksimalnu pomoć pri izradi mjera i zakonskih projekata koji će unaprijediti agrar u Srpskoj.

„Polovinom juna ministar poljoprivrede Srbije Snežana Bogosavljević – Bošković doći će sa saradnicima u Banjaluku, kad će sa našim stručnim timom biti precizno i analitički razmotrene mjere i zakonski projekti u vezi sa unapređenjem agrara u Republici Srpskoj, da bi se što prije našli pred poslanicima Skupštine Srpske“, rekao je Mirjanić poslije radnog razgovora sa Boškovićevom na Novosadskom sajmu.

Odgovarajući na pitanje Srne ima li Republika Srpska mehanizme da se zaštiti domaće poljoprivrednike od jeftnih poljoprivrednih proizvoda iz EU, prvenstveno iz Hrvatske, on je naveo da je to pitanje za nadležno ministarstvo BiH.

„Ministarstvo za ekonomske odnose i spoljnu trgovinu BiH moraće da uvede red na granici kada je riječ o trgovinskoj razmjeni sa Hrvatskom, kako bi se zaštitili domaći poljoprivredni proizvodi oba entiteta. U protivnom, opstanak domaće poljoprivredne proizvodnje biće ozbiljno doveden u pitanje“, konstatovao je Mirjanić.

U Novom Sadu danas je počeo 82. Međunarodni poljoprivredni sajam na kome, osim iz Srbije, učestvuje 1.500 izlagača iz 60 zemalja Srbije, Evrope i svijeta.

Iz Republike Srpske na Sajmu se predstavljaju 22 firme i privredna društva na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *