Policajac našao i vratio skoro 200 hiljada dinara

Inspektor novosadske kriminalističke policije, Miladin Muženić, nedaleko od svoje kuće u Petrovaradinu, na ulici je našao kovertu sa skoro 200 hiljada dinara.

Kako je među novčanicama bila i priznanica iz banke, uz pomoć kolega ali i novinara, brzo je našao vlasnicu, koja je tog jutra, kaže, prošla kroz pakao…

“Vraćao sam se sa treninga gurajući bicikl”, sjeća se nalazač Miladin Muženić, javila jePrva.

“U travi pored staze, prekoputa svoje kuće, video sam belu kovertu. Pogurao sam je nogom i kako ona nije poletela već bukvalo odskočila jer je nečega bilo u njoj, podigao sam je i imao šta da vidim.. Desetine novčanica od po dve hiljade dinara i jedna od 500, a među njima priznanica iz banke. Otišao sam kući, uzeo telefon i krenuo da tražim vlasnicu Ankicu Jovanov, jer sam pretpostavio da zbog gubitka ovolikog novca, u današnje vreme, sigurno prolazi kroz pakao”, ispričao je policajac.

Kako broj telefona koji je banka imala, nije bio u funkciji, nekoliko novinarskih ekipa, zajedno sa policajcem poštenim pronalazačem, krenulo je da traži ženu po Petrovaradinu.

“U jednom lokalu smo pitali, komšije su znale o kome je reč i odmah je pozvale. Sa nevericom, pojavila se Ankica Jovanov, sa ličnom kartom koja je i potvrdila da je to ona, ali vidno još u šoku zbog gubitka novca”, kazao je on

“Taj novac sam mesecima sakupljala i čuvala, a jutros sam ga podigla i dala suprugu da ide u nabavku školskog pribora i još nekih stvari za ćerku, kao i namirnica za kuću. Kada me je nazvao i rekao da ga je izgubio negde na putu do posla, svet mi se srušio”, priča Ankica Jovanov.

“Mesecima sam radila i ostavljala taj novac u banci, možete misliti kako sam se osećala”, izjadala se Ankica.

Kada joj je novac vraćen, žena nije mogla prestati da se zahvaljuje policajcu Muženiću, ponavljajući da prosto ne vjeruje da još ima poštenih ljudi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *