Posao u Bošu ove godine za oko 12.000 ljudi u svijetu

ŠTUTGART, Njemačka multinacionalna kompanija Boš (Bosch) planira da ove godine zaposli 12.000 obučenih diplomaca širom svijeta, a pored mašinskih i elektro inženjera, najveće šanse za uhljebljenje imaju diplomci sa IT znanjima.

„Povećavamo broj zaposlenih angažovanih na dizajnu i razvoju softvera. Kako se širi povezanost u svakom poslovnom sektoru, od Mobility Solutions do Industrial Technology, tako se povećava i značaj softvera“, kaže član upravnog odbora i direktor za odnose u industriji u kompaniji „Robert Bosch GmbH“, Kristof Kibel.

Najveće potrebe za obučenim kadrovima Boš ima u Indiji, gdje se planira otvaranje oko 3.200 radnih mjesta, zatim u Kini oko 2.600 i Njemačkoj, čiji planovi uključuju 1.200 novozaposlenih.

Tri od svaka četiri nova zaposlena će biti u oblasti inženjeringa. Izgledi su takođe povoljni i za ljude koji tek započinju svoju profesionalnu karijeru. Skoro svaka treća pozicija je otvorena za potencijalne zaposlene bez prethodnog iskustva u struci.

Boš do 2020. godine želi da poveća i procenat žena na rukovodećim pozicijama na 20 procenata širom svijeta. Sada je taj procenat u kompaniji kao cjelini premašio dvanaest procenata, s tim da je u pojedinim zemljama, kao što je Kina, taj cilj već premašen.

„Želimo više ženskih rukovodilaca, jer su mješovite liderske ekipe uspešnije„, kaže Kibel.

Da bi se ženama obezbjedila pomoć i podrška u njihovoj karijeri, Boš nudi specijalne mentorske programe, mreže, seminare i kurseve. Sve u svemu, kompanija ulaže oko 190 miliona evra svake godine u dalju obuku i razvoj zaposlenih.

Kako bi pomogao u uskladivanju zahtjeva između profesionalnih i privatnih života zaposlenih, Boš nudi približno 100 modela radnog vremena – od rada od kuće do zapošljavanja sa skraćenim radnim vremenom i dijeljenjem posla, navodi se u saopštenju. Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.