Preko pedeset volontera OC „Vermont“ angažovano na rekonstrukciji igrališta u Krepšiću

DSC09663Volonteri i zaposleni u Omladinskom centru „Vermont“ su danas u Krepšiću organizovali akciju čišćenja i sanacije igrališta koje je u majskim poplavama u potpunosti uništeno. Ova akcija samo je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Vratimo osmijeh djeci“ koji realizuje Omladinski centar „Vermont“ u sklopu programa Fondacije Mozaik All Inclusive, koji finansira Fondacija Light for the World iz Austrije, Austrijska razvojna agencija i Fonacija Medicor iz Lihtenštajna.

Akcija rekonstrukcije igrališta okupila je preko pedeset mladih ljudi koji su uložili zajedničke napore da osposobe igralište u Krepšiću i na taj način obezbjede mjesto za igru naših najmlađih. Današnjim aktivnostima čišćenja, farbanja, te uklanjanja starih i postavljanja novih sprava pokazali smo da su mladi još uvijek spremni da pomognu kada je njihova zajednica u pitanju. DSC09784Pored naših volontera koji pohađaju smijer cvjećari-vrtlari i ekološki tehničari JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko distrikta BiH u pomoć su nam pritekli i volonteri Udruženja „Anđeli“ Krepšić koje je ujedno i naš partner na projektu. Kako bi se odazvao što veći broj građana na našu aktivnost, volonteri Omladinskog centra Vermont su putem ulične akcije informisali građane o današnjoj aktivnosti.

Podsjećamo, projekat „Vratimo osmijeh djeci“ nastao je iz potrebe da se našim mališanima osposobi jedino mjesto za igru koje su imali u Krepšiću, a koje je u potpunosti uništeno tokom poplava. Pored pomenutih donatora, važno je pomenuti i druge ne manje važne partnere koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta, a to su: Vlada Brčko distrikta BiH, JP „Komunalno Brčko“, portal Infobrčko, autoprevoznik Krajnović, te Grafo media kojima se ovim putem neizmjerno zahvaljujemo.

 

Želimo istaći da, iako smo se prvenstveno danas okupili da uredimo igralište, ne treba zamenariti ni današnji dan, a to je Međunarodni dan volontera. Omladinski centar „Vermont“ već dugi niz godina radi na uključivanju volontera u sve svoje aktivnosti, a kroz naš centar je prošlo preko 10 000 mladih ljudi. Svi oni su dali svoj doprinos u poboljšanju kvaliteta i realizacije naših aktivnosti i time doprinijeli da Vermont bude jedna od vodećih omladinskih organizacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.