Preliminarna rang-lista stipendija iz Fonda “Dr Milan Јelić”

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske objavilo je preliminarnu rang-listu studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija koji su zadovoljili uslove propisane konkursom o dodjeli stipendija iz Fonda “Dr Milan Јelić”.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, odnosno BiH, biće dodijeljeno ukupno 75 stipendija, od čega 16 stipendija studentima tehničkih nauka, 14 stipendija studentima prirodnih nauka.

Dvanaest stipendija biće dodijeljeno studentima medicinskih i zdravstvenih nauka, 12 stipendija studentima poljoprivrednih nauka, 10 stipendija studentima društvenih nauka, šest stipendija studentima humanističkih nauka i pet stipendija studentima umjetnosti u mjesečnom iznosu od 400 KM za devet mjeseci studija, objavljeno je na sajtu fondmilanjelic@mnk.vladars.net.

Ukupno 35 stipendija biće dodijeljeno studentima prvog ciklusa studija koji studiraju na univerzitetima u inostranstvu, i to u mjesečnom iznosu od 800 KM za devet mjeseci studija, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Studentima drugog ciklusa studija koji studiraju na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH, kao i na univerzitetima u inostranstvu u ovom konkursnom roku biće dodijeljeno osam godišnjih stipendija u iznosu 5.000 KM, i pet stipendija studentima trećeg ciklusa studija u godišnjem iznosu od 10.000 KM za akademsku 2014/2015. godinu.

Na konkurs Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, Fonda “Dr Milan Јelić” za dodjelu 110 stipendija redovnim studentima prvog, osam stipendija studentima drugog i pet stipendija studentima trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj i univerzitetima u inostranstvu za akademsku 2014/2015. godinu pristiglo je ukupno 415 prijava, od čega su 384 prijave zadovoljile uslove.

Svi studenti imaju pravo prigovora u roku od osam dana od dana objave preliminarne rang-liste, odnosno do 5. februara.

Prigovori se mogu podnijeti u elektronskoj formi, na imejl adresu fondmilanjelic@mnk.vladars.net ili pisano na adresu Fonda, Trg Republike Srpske br. 1, 78 000 Banjaluka, sa naznakom – prigovor na preliminarnu rang-listu studenata prvog, drugog ili trećeg ciklusa studija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.