Premijer liga BiH: Mladost -Radnik

UGLJEVIK- Gradski derbi između Mladosti i Radnika , je šlager kola premijerligaškog karavana i prilika da se napune tribine gradskog stadiona u Ugljeviku.Mladost u svojstvu domaćina bije odsudnu bitku za opstanak . U slučaju uspjeha sve opcije za opstanak postaju aktivne. U suprotnom nije smak svijeta , fudbal se i dalje igra. Radnik u naredna tri kola rješava svoj status , koji i pored uspješne serije nije riješen.
„U svakom slučaju najteža utakmica za naš sastav u ovoj sezoni., kaže Slavoljub Bubanja., kormilar Mladosti iz Velike Obarske.Samo pobjeda na gradskim rivalom nam donosi nadu za opstanak. O drugim alternativama ne razmišljam jer ne donose nikakvu dobit .Fudbaleri su svjesni važnosti susreta i oni koji obuku zeleni dres moraju dati maksimum da bi došli do cilja. Rival ima prednost što u meč ulazi rasterećen ali to nije razlog da ne dobijemo ovaj derbi, kaže optimistički Bubanja.
U taboru starijeg premijerligaša sve sem poraza prihvataju : „Imamo uspješno proljeće ali ništa nije završeno kada je u pitanju opstanak u ligi,“ kaže Slavko Petrović , šef stručnog štaba Radnika. „Ovaj meč je prilika da Radnik dokaže da je kvalitetan sastav , kvalitetniji od rivala i osim respekta prema protivniku očekujem da naši vjerni navijači vide gradski fudbalski derbi, satkan od lijepih poteza , mnogo golova i sve u duhu fer –pleja, „rekao je oprezno i biranim riječima Petrović.

Utakmica se igra na gradskom stadionu u Ugljeviku u nedjelju s početkom u 17.00 časova.
Foto:arh
M.Jugovic.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *