Prihvaćena ponuda „Esmarka“ za smederevsku „Željezaru“

BEOGRAD, Vlada Srbije prihvatila je danas ponudu američke kompanije „Esmark“ za strateškog partnera u postupku privatizacije „Željezare“ Smederevo.

Vlada je razmotrila izvještaj Komisije za provođenje modela strateškog partnerstva u postupku privatizacije „Željezare“ i odlučeno je da Komisija započne pregovore sa izabranim ponuđačem radi zaključenja ugovora o strateškom partnerstvu, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Agencija za privatizaciju objavila je u petak. 9. januara, da je jedina validna ponuda na tenderu o prodaji 80 odsto akcija „Željezare“ stigla od kompanije „Esmark“, sa kojom će se voditi pregovori o kupovini.

Na sjednici Vlade Srbije usvojen je i Prijedlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za drugu fazu paket-projekta „Kostolac B“, između Vlade Srbije, koju predstavlja Ministarstvo finansija, i kineske Eksport-import banke.

Prijedlog zakona o zajmu upućen je Skupštini Srbije na razmatranje, od koje je zatraženo i održavanje vanrednog zasjedanja, navodi se u saopštenju. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.