Prikupljeno 252 doze najdragocenije tečnosti

U okviru slavskih svečanosti organizovanih povodom obeležavanja Krsne slave opštine Ugljevik-Svete Petke Paraskeve, u Ugljeviku je danas organizovana već tradicionalna Akcija dobrovoljnog darivanja krvi DDDK “Rudar” iz Ugljevika.Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Rudar“ iz Ugljevika organizovalo je i ove godine humanitarnu akciju darivanja krvi, a podršku  im je  pružilo, kako saznajemo od predsednika društva Milana Markovića, 35 društava dobrovoljnih davalaca krvi iz Srbije i Republike  Srpske. Krv je prikupljana danas na dva punkta, jedan u Centru za kulturu, a drugi u hotelu Komsar, a ovog puta stigla je ispomoć u vidu ekipe za transfuziju iz Doboja.

Akciju DDDK “Rudar” posetio je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić. On je ovoga puta zahvalio ovom društvu na još jednoj uspešnoj akciji, ali i što su najbolji promoteri humanosti naše opštine u svetu. Zato su zasluženi dobitnici mnogih priznanja i opština će uvek pomagati ovo društvo, istakao je Perić.

Od potpredsednika društva, Zorana Milovića, saznali smo da se u ovoj akciji odazvalo oko 350 učesnika, a prikupljeno je 252 doze najdragocenije tečnosti  koja će biti darovana Zavodu za transfuziju krvi Bijeljina i Doboj. Milović je rekao da je Društvo  dobrovoljnih davalaca krvi „Rudar“ Ugljevik prvi put osnovano 1982.godine. Nakon rata ponovo je organizovano 1996. godine i  jedno je od najvećih i najorganizovanijih društava ove vrste u Republici Srpskoj.  Nekoliko godina unazad drže rekord u prikupljanju boca  dragocene tečnosti koja život znači.

Predsednik i potpredsednik društva su se na kraju akcije, zahvalili svim darovaocima, timovima transfuzije i svima koji su na bilo koji način bili angažovani u ovoj akciji. Takođe uputili su zahvalnost i opštini Ugljevik i svim sponzorima koji pomažu DDDK “Rudar” Ugljevik.

Pripremio : Darko Đuračić

Izvor: Radio SKALA Ugljevik