Projekat zapošljavanja: 75 firmi traži 256 radnika

U okviru Projekta podrške zapošljavanju u privredi RS u 2015. godini bijeljinskoj filijali Zavoda za zapošljavanje RS prijavilo se 75 poslodavca i iskazalo potrebu za 256 radnika, potvrdila je za poslovni portal “Capital” Slavica Lukić, direktor Filijale Bijeljina.

 

„Zanimljivo je da su se uglavnom prijavljivali poslodavci iz privatnog sektora. Tokom ove i u narednoj sedmici očekujemo potpisavanje prvih ugovora. Poslodavci mogu računati na 2.000 KM po radnom mjestu, ukoliko im zahtjevi budu odobreni”, izjavila je Slavica Lukić.

Poslodavci su iskazali potrebu zda zaposle autoelektričare, bravare, električare, varioce, autolimare, instalatere, kuvare, automehaničare, ekonomske tehničare, trgovce, frizere, kozmetičare, građevinske inženjere, diplomirane ekonomiste, diplomirane pravnike i saobraćajne inženjere.

Najviše radnika po ovom projektu zainteresovan je da zaposli VZ „Orao”, ukupno 25, od kvalifikovanih radnika, sa srednjom stručnom spremom, pa do visoke stručne spreme.

Veliki broj radnika, ukupno 20, po ovom projektu, ukoliko mu se izađe u susret, zaposlilo bi i drvnoprerađivačko preduzeće „Mega drvo”, a 20 radnika zaposlilo bi i preduzeće „Info call”, preduzeće iz oblasti automobilske industrije „Sep” Ljeskovac zaposlilo bi 16 radnika, bijeljinski „Spektar drink” 12 radnika, preduzeće „Kondor DM” 10 radnika, koliko i pekara „Bodaxco impex”.

Po ovom projektu 10 radnika zaposlilo bi i preduzeće „Univerzal”.

Lukić kaže da je puno više poslodavaca sa iskazanim radnim mjestima, nego što ima planiranih sredstava za ovu namjenu.

Za projekat „Zajedno do posla”, koji podrazumijeva zapošljavanje demobilisanih boraca VRS i djece poginulih boraca RS kod poslodavaca prijavio se ukupno 21 poslodavac sa ukupno iskazanim potrebama za zapošljavanje 58 radnika.

Za projekat podrške zapošljavanju osoba starijih od 45 godina prijavila su se 33 poslodavca i oni su voljni da zaposle ukupno 73 radnika.

 

Izvor: Capital

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *