Prva beskontaktna transakcija obavljena u Bosni i Hercegovini

SARAJEVO – Intesa Sanpaolo Banka, u saradnji sa kompanijom Visa, pokrenula je Visa beskontaktno plaćanje u Bosni i Herzegovini i time, po prvi put na tržištu, omogućila građanima Bosne i Hercegovine da koriste taj inovativni način plaćanja. Prva transakcija zvanično je obavljena na press konferenciji u XYZ Premium Fashion Store-u u Sarajevu.

Nova tehnologija kupcima omogućava da plaćanje izvrše samo prislanjanjem kartice na terminal za beskontaktno plaćanje što nudi još praktičnije, sigurnije, jednostavnije i brže iskustvo plaćanja za korisnike. Beskontaktni terminali Intesa Sanpaolo Banke prihvataju kartice svih banaka na tržištu koje u sebi imaju ugrađen čip beskontaktne tehnologije.

Kako bi plaćanje učinili još praktičnijim i bržim, Intesa Sanpaolo Banka i Visa implementirale su i Visa Easy Payment Service rješenje kod svih trgovaca Banke, tako da za transakcije do 30 KM  nije potrebno unošenje PIN koda, niti provlačenje kartice. Korisnik treba samo da prisloni karticu terminalu za beskontaktno plaćanje i transakcija je obavljena u nekoliko sekundi.. Za sve iznose preko 30 KM, postupak plaćanja je isti, samo tada korisnik kartice mora unijeti PIN kod.

„U saradnji sa kompanijom Visa već duže vrijeme radimo na projektu uvođenja beskontaktnog plaćanja na bh. tržište i danas smo zaista ponosni na njegov uspješan završetak i na činjenicu da smo prva banka u Bosni i Hercegovini koja je omogućila beskontaktno plaćanje.“ – rekao je Amir Termiz, izvršni direktor Intesa Sanpaolo Banke.

Biljana Petruševska Trajkovska, Visa Country Manager za Bosnu i Hercegovinu izjavila je da je Visa PayWave tehnologija beskontaktnog plaćanja kreirana s namjerom da se dodatno stimulišu plaćanja karticama na prodajnim mjestima na kojima se uglavnom koristi gotovina, a gdje su su brzina i lagodnost plaćanja primarni za kupce.

Dženita Hajduk, voditeljica platnog prometa i finansija Sportina grupe izjavila je:

„Novim načinom plaćanja, beskontaktnim plaćanjem Intesa Sanpaolo Banke,  želimo da svojim klijentima omogućimo brzo, jednostavno i sigurno plaćanje platnim karticama”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.