Rafael fizički osjetljiviji od Novaka i Rodžera

Trener i stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, kaže da je sasvim normalno to što su u 2014. godini dvojica novih igrača osvojili Grend slem titule (Vavrinka i Čilić).

Pored toga, Toni je govorio o mogućnosti da Rafa prestigne Federera po broju Grend slem titula, ali i o povredama španskog tenisera, prenosi B92.

“Normalno je da se smanjila dominacija vodećeg trojca (Đoković, Nadal, Federer), to što su oni uspijevali da učine u prethodnih deset godina zaista je nevjerovatno. Logično je da je dominaciji kraj”.

“Kada Raonić, Nišikori ili Dimitrov naprave još jedan korak, i oni će moći da osvajaju najveće titule. Mislim da će mladi Nijemac Zverev (17 godina, 137. na listi) takođe osvojiti Grend slem trofej. Taj mladić je veoma jak”, rekao je Toni za L'ekip.

Federer je do sada osvojio 17 Grend slem titula, a Nadal ima tri manje.

“Ako se Rafa zaustavi na 14 Grend slem titula, to će biti u redu. Biti srećan važnije je od obaranja rekorda. Ipak, da li bih bio iznenađen ako na kraju karijere Rafa bude imao više Slemova od Federera? Ne bih. Mislim da je moguće osvojiti više od 17, ali neće biti lako”, smatra Toni.

Rafael je u prethodne tri sezone propustio po jedan Grend slem turnir, a Toni kaže da je njegovom sinovcu tijelo dosta otežalo karijeru.

“Propustio je ili je igrao povrijeđen na 11 Grend slem turnira. Federer i Đoković nikada ne propuštaju nijedan. Teže je osvojiti 14 titula kada igraš manje od ostalih. Nisam ljubomoran na Federera i Đokovića, ali mislim da je Rafael fizički osjetljiviji od njih. Zbog svog stila igre? Naravno da ne! Naravno, mogu da zamislim da Rafa igra do 33. godine kao Federer. Zašto da ne? Sve je pitanje želje. Sjetite se, pojedini ‘stručnjaci’ tvrdili su da je Rafa trebalo da se povuče sa 24 ili 25 godina, kao i da više neće uzeti nijedan Slem osim Rolan Garosa“, zaključio je Toni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.