Sajam „Ekspo Rusija – Srbija“ od 4. do 6. marta u Beogradu

BEOGRAD, Na međunarodnom privrednom sajamu „Ekspo Rusija – Srbija“, koji će biti održan u Beograd od 4. do 6. marta, učestvovaće više od 200 velikih, srednjih i malih preduzeća, najavila je Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije.

 

Očekuje se i prisustvo predstavnika uprava pokrajina i oblasti mnogih ruskih regiona, kao i kompanija iz Srbije i drugih balkanskih zemalja, objavljeno je na sajtu te komore.

Drugi po redu rusko-srpski privredni sajam i „Beogradski poslovni forum“ biće održani u hotelu „Metropol palas“.

Kako je navedeno, očekuje se prisustvo predstavnika države, poslovnih krugova i diplomatskog kora.

Glavni organizator sajma je firma „Zarubež-Expo“, a suorganizatori su Međunarodna asocijacija svjetskih fondova (MAFM) i Privredna komora Srbije.

Podršku ovom značajnom privrednom događaju pružiće ruski Savjet Federacije, Državna Duma, zatim rusko Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo industrije, Ministarstvo za ekonomski razvoj, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo zdravlja Ruske Federacije, „Rosotrudnicestvo“ i Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije.

Cilj sajma je da se dodatno ojačaju trgovinsko-ekonomski, politički i humanitarni odnosi u kontekstu „Deklaracije o strateškom partnerstvu Ruske Federacije i Republike Srbije“, koju su potpisali predsjednici dvije zemlje Vladimir Putin i Tomislav Nikolić u Sočiju, 24. maja 2013. godine.

Na dan svečanog otvaranja, 4. marta, u okviru sajamske manifestacije će se održati i konferencija pod nazivom „Razvoj političke i ekonomske saradnje u cilju realizacije projekata balkanske i evropske saradnje“ uz učešce predstavnika Dume, Ambasade, Trgovinskog predstavništva, eksperata i privrednika iz Ruske Federacije i zemalja Jugoistočne Evrope.

Tokom sajma biće održana i diskusiona platforma na temu „Razvoj političke i ekonomske saradnje u cilju uspješne realizacije zajedničkih projekata od regionalnog i opšteevropskog značaja“, prezentacija „Perspektive za proširenje saradnje između Rusije i država Balkanskog poluostrva na međuregionalnom nivou“, okrugli stolovi o rusko-srpskoj saradnji u segmentu energetike, saobraćaja, poljoprivrede, medicine, obrazovanja uz učešće predstavnika ministarstava Srbije. Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *