Sajam malog biznisa

TUZLA, Služba za razvoj, preduzetništvo i društvene djelatnosti grada Tuzle pokrenuće u ovoj godini projekat pod nazivom Sajam malog biznisa – Revija poslovnih ideja, s ciljem edukacije i pružanja poslovnih ideja nezaposlenim, otpuštenim ili obespravljenim radnicima.

Oni će posredstvom ovog sajma dobiti potrebna znanja i uputstva o tome da bez velikih ulaganja pokrenu vlastiti biznis.

Sajam malog biznisa biće svojevrsna revija poslovnih ideja o biznisu za koje nisu potrebna velika ulaganja, a koji se mogu najčešće obavljati kod kuće ili bez velikih prostornih i tehničkih preduslova, saopšteno je danas iz tuzlanske gradske uprave.

Za natpolovičnu većinu nezaposlenih mladih ljudi, otpuštenih i obespravljenih radnika, koji gube nadu da će im sistem obezbijediti posao i egzistenciju, Sajam malog biznisa može biti nova perspektiva u kojoj će moći da pronađu poslovnu ideju za sebe i porodicu.

Planirano je da se sajam odvija u tri programska dijela. Prvi će biti prezentacijski, gdje će oni koji su se već etablirali u malom biznisu predstaviti svoje proizvode. Drugi će biti edukativni, gdje će se održati serija radionica i predavanja o pojedinačnim malim biznisima, a na koji će građani moći dobiti uvid u ideju i njenu realizaciju.

U okviru ovog programa biće predstavljene i zakonske regulative potrebne za registraciju malog biznisa, te programi mogućeg finansijskog podsticaja.

Treći programski dio sastoji se u jedinstvenom predstavljanju tehničkih i materijalnih sredstava za realizaciju nekih od malih biznisa.

Planirano je da prvi Sajam malog biznisa bude realizovan na proljeće u Tuzli. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *