Sarajevski klubovi više ne plaćaju obezbjeđenje utakmica

Na sastanku predstavnika sarajevskih klubova sa resornim kantonalnim ministarstvo dogovoreno da troškove obezbjeđenja utakmica plaća kanton.

Izuzetak su kup i evropske utakmice, javlja Mondo.

Željezničar, Sarajevo i Olimpik već duže vrijeme upozoravaju da samo u kantonu Sarajevo troškove obezbjeđenja utakmice Ministarstvo unutrašnjih poslova naplaćuje klubovima, ali od sljedeće sezone više neće biti tako.

U Sarajevu je održan sastanak ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Oredraga Kurteša sa predstavnicima FSBiH i fudbalskih klubova Sarajevo, Željezničar i Olimpik na kojem je dogovoreno da kanton od sljedeće sezone na sebe preuzme troškove obezbjeđenja, dok će troškovi do kraja prvenstva biti sniženi.

“Od sljedeće sezone sve finansiranje obezbjeđenja svih utakmica Premijer lige preuzeće kanton, dok će klubovi plaćati samo obezbjeđenje utakmica Kupa BiH i evropskih kupova”, rekao je direktor Željezničara Mirsad Šiljak, prenosi klix.ba.

Dugove klubova prema MUP-u KS, koji postoje već nekoliko godina, bi takođe trebao preuzeti kanton.

Dogovor klubova i ministra Kurteša trebao bi da bude zvanično usvojen na narednim sjednicama Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo.rtrs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.