Sega Mega Drive (Genesis) se vraća u proizvodnju

Iako je Sega u prošlosti bila poznata po svojim konzolama, kompanija odavno više ne proizvodi hardver i sada je fokusirana na softver. Međutim, izgleda da će Sega konzole oživjeti, jer će se zvanično započeti sa proizvodnjom Sega Mega Drive (Genesis) konzole. Ipak, ako ste pomislili da se Sega vraća na tržište kako bi se takmičila sa kompanijama Sony, Microsoft ili Nintendo, to se neće desiti.

Umjesto toga, kompanija TecToy (zvanični licencirani partner) će u Brazilu biti zadužena za proizvodnju. Ova kompanija je tokom godina proizvodila Sega hardver kao što je Mega System i Mega Drive (poznat i kao Sega Genesis u Americi). TecToy sada planira proizvodnju limitirane edicije konzole, koja će podsjećati na onu iz prošlosti. Ovaj limitirani model će imati slot za kertridž, što znači da ukoliko još uvijek imate neoštećene stare ketridže za Mega Drive, moći ćete da ih koristite u novoj konzoli.

Konzola stiže i sa klasičnim kontrolerom sa tri tastera i u svojoj memoriji će imati uskladištene 22 klasične igre. Očekuje se da će se konzola pojaviti u junu 2017. godine, a dostupna je u prednarudžbi, po cijeni od 138 dolara.