Sharks kup u Sarajevu 26. septembra

U cilju promoviranja plivačkog sporta u BiH, te sportskog i takmičarskog duha kod djece i mladih, u organizaciji plivačkog kluba Sharks Sarajevo, u Sarajevu će se 26. septembra/rujna, s početkom u 10 časova, održati jednodnevni “Sharks kup 2015”.

Takmičenje će se održati u dva dijela, a organizator očekuje učešće takmičara iz klubova registriranih u BiH, ali i u zemljama regiona, u više destina utrka u ukupno 13 disciplina i 8 starosnih kategorija.

“Mi, ljubitelji plivačkog sporta, okupljeni u klubu Sharks smatramo da organizacija ovakvih takmičenja aktivno doprinosi popularizaciji plivačkog sporta kako u BiH tako i u regionu, obuhvatajući ne samo djecu koja se aktivno bave ovim sportom, već doprinoseći i stvaranju interesa kod djece koja još i ne znaju plivati. Prema posljednjim istraživanjima, više od 70% djece uzrasta do 14 godina su neplivači. Plivanjem se, inače, mogu baviti sva djeca bez obzira na psiho-fizičku spremu i status, kao i djeca sa posebnim potrebama. Očekujemo uspješno takmičenje, dobre rezultate, kako naših članova, tako i ostalih učesnika, lijepo druženje i želimo svim učesnicima mnogo sportske sreće”, istakao je Mirza Čampara, direktor i glavni trener plivačkog kluba Sharks Sarajevo.

Ulaz na bazen će biti besplatan za sve posjetioce, a pokrovitelji takmičenja su Općina Novi grad Sarajevo, Triglav osiguranje i Sony.

Klub

PK Sharks Sarajevo je punopravan član strukovnih plivačkih saveza na svim nivoima naše države, od kantonalnog do državnog nivoa.

Veoma uspješno prati i učestvuje u svim aktivnostima i takmičenjima  koje organizuju plivački savezi i klubovi kako u našoj zemlji tako i izvan nje.

Trenutno broji preko 100 članova, aktivnih takmičara i rekreativaca.

Izvor:Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *