Sindikat energetike RS: Zaustaviti malverzacije u RITE Ugljevik

Sindikat udruženih radnika energetike Republike Srpske traži od Vlade RS da spriječi malverzacije u Rudniku i Termoelektrani (RiTE) Ugljevik.

U pismu, povodom moguće blokade rada RITE Ugljevik, odnosno žiroračuna tog preduzeća, zbog presuda Okružnog privrednog suda Bijeljina, po osnovu tužbi „trećih osoba“ koje su, navodno, obavljale poslove za potrebe RiTE Ugljevik, ovaj sindikat tvrdi da je „to samo nastavak atakovanja na „jedan od stubova ‘Elektroprivrede RS“ kako bi se dovela u takvo stanje da je privatizacija „spasonosno rješenje za taj privredni sistem“.

Podsjećaju da je „svojim ishitrenim odlukama“ Vlada RS stranom investitoru dala koncesiju za eksploataciju uglja na površinskom kopu „Bogutovo selo“ te istom investitoru omogućila gradnju termoelektrane u neposrednoj blizini TE Ugljevik.

-I pored upozorenja da se ovim odlukama dovodi u pitanje budući rad RITE Ugljevik, kao i radnika u tom preduzeću, Vlada je istrajala u svojim namjerama – stoji u saopćenju ovog sindikata.

Navode da su upozoravali na pogubne posljedice, a koje su nastale na osnovu štetnih odluka, a kojima su angažovane „ treće osobe“ za obavljanje poslova za potrebe rudnika te da ovo nije jedini slučaj kojim se u nepovoljan položaj štetnim ugovorima dovodi neki od privrednih društava iz sistema „Elektroprivrede RS“.

Sindikat udruženih radnika energetike smatra da neko mora odgovorati zbog štetnih ugovora te uz podršku kolegama iz Sindikalne organizacije RiTE Ugljevik navode da su spremni zajedno da štite firme od spomenutih loših poslova.

2 komentara u “Sindikat energetike RS: Zaustaviti malverzacije u RITE Ugljevik”

  1. apis

    imaju li ta “treća lica” ime i prezime odnosno nazivi tih firmi da se objave!?!
    pretpostavljam par firmi iz ugljevika…

  2. Sindikat

    Imaju ime, ali ih niko ne zeli objaviti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.