Srbija kandidat za Evrobasket 2017.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da je Vlada Srbije podržala prijedlog da nacionalni savez podnese kandidaturu za organizaciju EP za seniorke 2017. godine.

“Pošto je odustala Švedska, jedini protivkanidat biće nam Češka”, izjavio je Đilas na prvoj redovnoj sjednici KS.

On je naveo da je bilo mnogo razgovora i sa Košarkaškom ligom Srbije, a da rukovodstvo Saveza u srijedu u Ženevi očekuje sastanak sa čelnicima FIBA.

“Vidjećemo da li će biti iznijeti neki prijedlozi ili će sastanak biti samo informativan”, istakao je Đilas za sajt KSS, dodajući da nije prošlo mnogo vremena između dvije sjednice Skupštine, tako da nije bilo previše aktivnosti.

“Treba izdvojiti organizaciju finanog turnira Milana Cige Vasojevića u Zrenjaninu, koja je bila na vrhunskom niovu i na čemu treba čestitati Košarkaškom savezu Vojvodine. Imali smo nekoliko sjednica Upravnog odbora, na kojima smo donijeli tehničke odluke vezane za razvoj i popularizaciju basketa ‘3 na 3’ koji će najverovatnije postati olimpijski sport. Za razvoj ovog sporta biće zadužen Dejan Dimitrijević”, kazao je Đilas.

Sjednici Skupštine KSS u Kući košarke prisustvovalo je 26 od 32 delegata, a pored Đilasa, prisutni su bili počasni predsjednik KSS Bora Stanković, kao i sva četiri resorna potpredsjednika, Dejan Tomašević, Igor Rakočević, Ana Јoković i Andrija Kleut.

Predsjednik Skupštine KSS Dragan Gačić konstatovao je da su delegati sve odluke donijeli jednoglasno, tako što su usvojili zapisnik sa Izborne sjednice održane u Nišu, godišnji izvještaj Nadzornog odbora za 2014, godišnji finansijski izvještaj za prošlu, kao i finansijski plan za ovu godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.