Stipendije i za poplavljene Banjalučane?

BANJALUKA – Radenko Đurica, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, najavio je danas da će grad Banjaluka osim redovnih stipendija nastojati da stipendira i djecu iz porodica ugroženih poplavama.

On je precizirao da će grad, osim redovnih stipendija srednjoškolacima i studentima, nastojati da stipendira i djecu iz porodica ugroženih poplavama, a koja su korisnici prava na jednokratnu novčanu pomoć ili dodatka na djecu kod Centra za socijalni rad.

”Iznos koji ćemo izdvojiti za stipendije nije se smanjivao, odnosno isti je kao i prošle godine.  Prošle školske godine stipendirali smo 1.432 učenika i studenta, a za učeničke stipendije, za ovu školsku godinu, raspisan je javni poziv ”,  kazao je Đurica.

Načelnik Đurica, na današnjoj konferenciji za medije, naveo je da je školska 2014/15. godina počela na vrijeme u svim banjalučkim  školama.

”Posebno raduje činjenica da je u prve razrede upisano 1.935 učenika, što je za 200 više nego u prethodnoj školskoj godini. Nastava se redovno odvija u 29 osnovnih i 17 srednjih škola. Grad nastoji da uvijek pomogne školama kako bi nastava u njima bila što kvalitetnija, a đaci imali dobre uslove za obrazovanje. U skladu s tim, u gradskom budžetu planirano je 2,2 miliona maraka za materijalne troškove srednjih škola i 1,6 miliona za stipendiranje srednjoškolaca i studenata. Takođe, biće izdvojeno i 40.000 KM za nabavku energenata kako bi škole bile spremne za sezonu grijanja”,  naglasio je Đurica.

On je dodao da Grad ni ove godine nije zaboravio romsku djecu i djecu iz višečlanih porodica.

”Izdvojeno je 11.500 KM za nabavku udžbenika i školskog pribora, te novčanu pomoć romskoj djeci svih nivoa obrazovanja. Udruženju „Četiri plus“ koje okuplja višečlane porodice sa četvoro i više djece, povodom početka školske godine, uručeno je 87 kompleta udžbenika za 23 najugroženije porodice”, istakao je Đurica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *