Stiven Hoking: Čovječanstvo ne može opstati

Poznati naučnik Stiven Hoking pojavio se na prvom predavanju o nauci u Sidnejskoj kući opere i to u vidu 3D holograma.

On je publici govorio o svom životu, proučavanju kosmologije, ali i napravio nekoliko šaljivih osvrta na aktuelna dešavanja, poput odlaska jednog od članova benda One Direction, piše Gardijan, a prenoseVijesti.

On je na pitanje jedne tinejdžerke o tome šta misli o odlasku Zaina Malika iz popularnog benda rekao da je “konačno dobio pitanje o važnim stvarima”.

“Savjetujem svim mladim djevojkama kojima je njegov odlazak slomio srce da se posvete proučavanju teoretske fizike. Jednog dana možda će se pronaći dokaz postojanja paralelnih univerzuma. U tom slučaju ne bi bilo nemoguće da negdje van našeg kosmosa postoji onaj u kom je Zain i dalje u One Direction”, rekao je Hoking.

On je bio manje predusretljiv kada je riječ o pitanjima vezanim za religiju. Na jedno od pitanja o tome da li smatra da postoji “natprirodno” božansko biće, koje je stvorilo svemir, odgovorio je kratko “ne”.

“Šta je Bog radio prije nego što je stvorio svemir? Stvarao je pakao za ljude koji postavljaju to pitanje”, našalio se on.

Hoking je ponovio svoja predviđanja da čovječanstvo ne može opstati u narednih 1.000 godina na Zemlji.

Inače uz pomoć dvije kamere i Cisco Telepresence tehnologije Hoking je iz svoje kuće u Kembridžu mogao da se vidi kao hologram, ne samo u Sidneju, nego i u San Hozeu u isto vrijeme.

Predavanje je okončao citirajući kapetana Kirka iz “Zvezdanih staza”: “Teleportuj me, Skoti”.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.