Sušić: Bez Džeke ne možemo ići u Izrael na pobjedu

SARAJEVO – Džeko večeras treba da obavi pregled ultrazvukom, a nakon toga ću definitivno znati da li ću moći računati na njega za susret protiv Izraela, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić.

Napadač reprezentacije BiH i Mančester Sitija Edin Džeko se povrijedio ovog vikenda, a prema posljednjim izvještajima u pitanju je ozbiljnija povreda lista desne noge.

Džekina povreda je došla u najgore vrijeme za bh. nacionalni tim, nakon što se prethodno povrijedio Vedad Ibišević, napadač Štutgarta.

Sušić je istakao da ne želi davati konačne izjave o Džekinom stanju prije pregleda, nakon kojeg će znati na koje vrijeme ne može računati na usluge napadača, te da će se u slučaju njegovog neigranja taktika protiv Izraela u potpunosti promijeniti.

“Ako Džeko ne bude mogao igrati moraćemo se pomiriti s tim da u Izrael više ne idemo pobijediti, već da idemo pokušati ne izgubiti utakmicu. Nakon toga ćemo na proljeće, nakon što se igrači oporave i ekipa kompletira, tražiti naše šanse za plasman na EP. Moraćemo pobijediti u pet od šest kvalifikacionih susreta”, ocijenio je Sušić.

Postoji mogućnost da Sušić neće moći računati ni na Avdiju Vršajevića, koji se žali na povredu, a upravo zbog toga u ekipu je pozvao fudbalera Rijeke Zorana Kvržića.

“Postoji mogućnost da Vršajevića neće biti i to je jedan od glavnih razloga što sam pozvao Kvržića. To je igrač kojeg poznajem, već je igrao u reprezentaciji. Računam na njega najozbiljnije, kao i na sve igrače koje sam pozvao na okupljanje”, zaključio je Sušić.

Okupljanje bh. fudbalera zakazano je za sutra u Zenici, a susret protiv Izraela će biti odigran 16. novembra u Haifi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.