Sušić: Ne treba biti nezadovoljan igrom protiv Velsa

SARAJEVO – Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon sinoćnjeg remija s Velsom u okviru druge kvalifikacione utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo 2016, danas se čarter letom iz Kardifa vratila u Sarajevo.

Avion je u 14 sati sletio na Mađunarodni aerodrom Sarajevo, odakle se reprezentacija autobusom uputila ka Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

Selektor Safet Sušić je još jednom ponovio da ne treba biti nezadovoljan rezultatom u Kardifu.

“Mi smo otišli odigrati utakmicu s namjerom da pobijedimo. Igrači su sa velikom željom ušli u igru, naravno sa željom da osvojimo tri boda. Igrači su igrali svih 90 minuta i tu se nema šta prigovoriti”, ocijenio je Sušić.

Po riječima kapitena Edina Džeke, bitno je bilo ne izgubiti utakmicu.

“S obzirom na to da smo u toj nekoj ‘krizi rezultata’, oni su nam sigurno glavni konkurenti za drugo ili treće mjesto, budući da poslije poraza od Kipra ne razmišljamo o prvom mjestu. Ipak, trebalo su nam tri boda”, kazao je Džeko.

Kada je u pitanju utakmica protiv Belgije u ponedjeljak, Džeko je rekao da kratko vrijeme između utakmica nikome ne smije biti alibi.

“Igramo na svom terenu, trebamo sve napraviti da ne izgubimo utakmicu” naglasio je Džeko.

Za sutra je planiran posljednji trening uoči utakmice protiv Belgije, koja se igra 13. oktobra na “Bilinom polju” u Zenici.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *