Sušić odlučio: Pripreme ubuduće u Zenici

Najbolja fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ubuduće će se pripremati u novoizgrađenom savremenom Trening kampu N/FS BiH u Zenici.

Safet Sušić, selektor „zmajeva“ u razgovoru za „Nezavisne novine“ je još krajem prošle sedmice najavio je tu mogućnost.

Po dolasku iz Pariza u Sarajevo danas je u pratnji pomoćnika u stručnom štabu Elvira Baljića i generalnog sekretara N/FS BiH Jasmina Bakovića obišao objekat na Crkvičkom brdu.

„Selektor je imao priliku detaljno pogledati kompletan objekat, uključujući terene, sobe za smještaj igrača, salu za sastanke, prostorije za razonodu, kuhinju… Uvjerio se da je riječ o savremenom centru koji može odgovoriti svim zahtjevima naše reprezentacije. Dakle, dileme više nema, reprezentacija BiH će se 1. septembra po prvi put okupiti u Zenici i pripremati se za prijateljski meč protiv Lihtenštajna 4. septembra, odnosno kvalifikacijski za EP protiv Kipra 9. septembra“, potvrdio je za „Nezavisne“ Jasmin Baković.

Trening centar na Crkvičkom brdu izgra|en je većinom sredstvima UEFA i FIFA vrijednosti od oko 10 miliona KM. Međutim, reprezentativci BiH ga do sada nikad nisu koristili već su se pripremali na neuslovnoj Hrasnici.

Trening centar N/FS BiH otvoren je u septembru 2013. godine i do sada je uglavnom služio za pripreme nekih mladih selekcija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.