Tošić na Ušću odbranio titulu

BEOGRAD – Srpski automobilista Aleksandar Tošić odbranio je titulu državnog šampiona u klasi pet, iako je zauzeo tek treće mjesto na današnjoj kružnoj trci za Veliku nagradu Beograda, koja je poslije 6 godine pauze vožena na Ušću.

U sjajnom ambijentu, pred više od 15.000 gledalaca, Tošić je krenuo sa pol pozicije, ali nije uspio da je sačuva do kraja, pošto su bolji od njega bili Dragan Stojković i Darko Božilović.

“Očekivao sam više od same trke, ali ipak sam zadovoljan što sam ponovo osvojio titulu. Žao mi je što nisam ponovio vreme sa treninga, ali drago mi je što je ovoliko ljudi došlo na Ušće. Moramo da negujemo tradiciju, staza na Ušću ima dušu i nadam se da ćemo i u buducnosti organizovati još ovakvih događaja”, rekao je Tošić Tanjugu nakon osvojene sedme titule u karijeri.

Staza na Ušću duga je 2.310 metara, voze se 22 kruga, a na ukupno 5 današnjih trka učestvovalo je više od 80 vozača, koji su se borili za bodove u šampionatu Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje, čiji je organizator Sportski auto-karting Savez Srbije, a pokrovitelji Auto-moto savez Srbije i Skupština Grada Beograda, svečano je otvorio državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *