Tradicionalna lovačka večera održana u Ugljeviku

UGLJEVIK -LOVCI OSTVARILI ZAPAŽENE REZULTATE.

Tradicionalna lovačka večera održana je u Ugljeviku u organizaciji Lovačkog društva “Partizan” iz Donje Trnove i uz pomoć ugljevičke opštine i prijatelja ovog udruženja, s ciljem druženja lovaca koji su ove sezone ostvarili zapažene rezultate.
Načelniku opštine Ugljevik Vasiliju Periću na svečnosti u Hotelu “Komsar energetik” uručena je povelja Lovačkog udruženja “Partizan” za pruženu materijalnu pomoć na izgradnji Lovačkog doma.
Perić je rekao da će opština Ugljevik i dalje pomagati udruženjima sa područja ove podmajevičke opštine s ciljem unapređenja uslova njihovog rada.
“U novembru prošle godine svečano smo otvorili Lovački dom u Donjoj Trnovi površine 250 metara kvadratih u čiju je izgradnju opština Ugljevik uložila 80.000 KM”, rekao je Perić.
On je naveo da je Lovački dom rezultat opredjeljenja opštine Ugljevik da unaprijedi uslove života u svim oblastima koje zavise od lokalne zajednice.
Predsjednik Lovačkog udruženja “Partizan” iz Donje Trnove Čedomir Lujanović rekao je da ovo udruženje broji 250 članova i da se svake godine tradicionalno pravi lovačka večera.
“U protekloj lovnoj godini koja je počela 15. maja ulovljeno je 11 srndaća, a svake nedjelje lovimo štetočine, lisice, kune, jastrebove… Od 28. februara nastaje lovostaj i trajeće do polovine maja”, rekao je Lujanović.
On je istakao da je Streljačka sekcija ovog lovačkog udruženja u prošloj godini osvojila drugo mjesto na republičkom takmičenju u Banjaluci.
Lovačko udruženje dodijelilo je i zahvalnice za pruženu pomoć u radu i afirmaciji udruženja Rudniku i Termoelektrani “Ugljevik”, “Komsar Enerdžiju”, te pojedincima Predragu Vujeviću, Jugoslavu Cvetkoviću, Božidaru Vasiću.
Priznanja za dugogodišnji doprinos razvoju lovstva, uzgoju divljači i pomoći udruženju dobili su i brojni lovci kao i prijatelji ovog udruženja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.