U Banjaluci »3 na 3«

Šesnaesto takmičenje u basketu “3 na 3” na platou pored Narodnog pozorišta RS u Banjaluci počinje u srijedu. Prostor u centru grada i ove godine će biti poprište susreta najboljih basketaša iz Banjaluke, ali i iz zemalja regiona.

“Uz nadljudske napore uspjeli smo i ove godine da pripremimo takmičenje, i ovo će biti na vrhunskom nivou, po FIBA standardima. Situacija nikad nije bila lošija kako po pitanju finansija, tako i zbog vremenskih neprilika, ali kontinuitet takmičenja neće biti prekinut”, rekao je Aleksandar Vranješ, koordinator “FIBA 3X3 Basket” za BiH, i dodao:

“Zahvalni smo nekolicini ljudi iz privrede koji su nam pomogli jer druge pomoći nismo dobili iako je ovo praktično državno prvenstvo. Za titulu najboljih boriće se basketaši u četiri kategorije: pioniri, kadeti, juniori i seniori. Upravo za seniore ovo je otvoreni kvalifikacioni turnir koji im, ukoliko to žele, može donijeti put u Dansku i vajld kard za ‘FIBA 3X3 masters’ turnir u Kopenhagenu. Za mlađe selekcije obezbijeđene su kao i do sada nagrade u obliku sportske opreme, dok su za finaliste seniora obezbijeđene novčane nagrade”.

Za takmičenje vlada veliko interesovanje.

“Sigurno je da nas očekuju vrhunski mečevi i zabava svojstvena samo za ovakve manifestacije. Već imamo prijave za takmičenje iz cijele BiH za sve kategorije, naročito za seniore, gdje će nastupiti ekipe i iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, a očekujemo ih još do početka tog dijela takmičenja jer će seniori igrati 18. i 19. avgusta. Veliko interesovanje ekipa izvan BiH pokazuje da je naš turnir jedini u BiH koji je na kalendaru FIBA i koji, osim nagrada, donosi i FIBA 3X3 bodove neophodne za plasman na velike evropske i svjetske turnire”, dodao je Vranješ.

“FIBA 3X3 basket” u Banjaluci počinje u srijedu od 18 časova, dok je svečano otvaranje planirano za 20.30.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.