U Beogradu otvoren 41. Međunarodni sajam građevinarstva

BEOGRAD, Na Beogradskom sajmu danas je u prisustvu velikog broja posjetilaca, gostiju, izlagača i stručne javnosti otvoren 41. Međunarodni sajam građevinarstva, najveća smotra građevinske industrije u regionu jugoistočne Evrope.

Sajam je otvorila ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, koja je poručila da će Vlada učiniti sve da građevinarstvo „stane na noge i ponovo bude ponos države Srbije“.

Mihajlovićeva je rekla da je građevinarstvo pokretačka snaga Srbije i da će država stati uz svoje kompanije, tako što će razgovarati sa bankama i insistirati da pomognu građevinskim firmama da se udružuju kako bi udružene mogle da na tenderu konkurišu kao glavni izvođači radova, a ne kao „podizvođači podizvođača“.

„Za sedam do 10 dana očekujemo da ćemo se sastati sa našim najboljim i najistaknutijim građevinskim firmama, kako bi vidjeli kako možemo najbolje da im pomognemo“, rekla je Mihajlovićeva.

Sajam se održava pod sloganom „Gradimo budućnost zajedno“, i trajaće do 19. aprila, na kompletnom raspoloživom izlagačkom prostoru, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Izlagači iz 25 zemalja i Srbije predstaviće sveobuhvatnu ponudu iz svih oblasti građevinske industrije, proizvode i usluge svih eminentnih građevinskih proizvođača i trgovaca građevinskim materijalima i opremom.

Radno vrijeme sajma od danas do subote, 18. aprila, je od 10.00 do 19.00 časova, a u nedelju, 19. aprila, od 10.00 do 17.00 časova. Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.