U Loparama ne mogu naći 20 radnika

LOPARE, Fabrika modne konfekcije “Kristin mod” iz Lopara traži 20 novih radnika, ali bezuspješno, jer kažu na tržištu nema dovoljno kvalifikovane radne snage za šivenje ženske modne odjeće.

Pokušavali smo da sa Srednjoškolskim centrom u Loparama dogovorimo formiranje jednog odjeljenja učenika tekstilne struke, ali do sada ta ideja nije realizovana. Prosječna starosna granica naših radnika, uglavnom je riječ o ženskoj radnoj snazi, trenutno iznosi oko 50 godina, što je izrazito nepovoljno”, kaže za poslovni portal “CAPITAL” Obradin Božić zamjenik direktora fabrike „Kristin mod“ čiji vlasnik živi u Parizu, a porijeklom je iz Srbije.

Božić ističe da u Modnoj konfekciji “Kristin mod” trenutno radi 63 radnika. Prošle godini poslovali su pozitivno, sa prometom od 1,1 miliona KM. Uglavnom su u pitanju lon poslovi, a Konfekcija „Kristin Mod“ već šesnaest godina šije žensku garderobu za poznate francuske proizvođače odjeće, „Tara Žarbon“, „Antonel“, „Vanesa Bruno“, „Žorž Reš“ i druge.

Obradin Božić kaže da je prosječna plata zaposlenih radnika oko 500 KM. Obezbijeđen je topli obrok i prevoz za radnike sa područja Bijeljine, Čelića i susjednih opština. Redovno izmiruju obaveze prema državi, poreze i doprinose.

Zbog nedostatka dovoljnog broja radnika tekstilne struke na području opštine Lopare, vlasnik ove fabrike dio poslova dodjeljuje i kooperantima u FBiH, na području Tešnja i Jelaha.

3 komentara u “U Loparama ne mogu naći 20 radnika”

  1. Dada

    evo ja bih radila,al me intereduje kako doci do teleffona da se prijavim na konkurs.Mozeli mi ko pomoci kako doci do broja telefona ili e-mail. ?

  2. Aroma

    Toliko ljudi bez posla, da su konkursi objavljeni regularno, naslo bi se.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *